Boeken

Koen P.H. Romeijn

Exploring the Universe since 1979

Falling
Header

'De Stropploeg' Door Koen P.H. Romeijn

 In de hectiek van de futuristische metropool Nieuw Pangea, probeert  de jonge techneut Evan C. Deleir krampachtig zijn hectische leven op de rails te houden, met enkel als doel om de uiterst geheimzinnige zaken rondom zijn turbulente bestaan te verklaren.

Hoe voelt het om ergens niet te kunnen aarden? Wat doet het met iemand als hij vastgeroest zit op een plek die geenszins bevalt, en vanwaar ontsnappen onmogelijk lijkt? Hoe lang kan een mens dat volhouden voordat hij definitief breekt?


Voor de wispelturige Evan is deze frustratie dagelijkse kost. Als talentvolle robottechnicus in het welvarende, maar volledig geïsoleerde Nieuw Pangea lijken de kansen voor het oprapen te liggen. Maar het leven in de zwevende metropool heeft Evan nooit kunnen bekoren. De frustratie en afkeer groeien met de dag, en Nieuw Pangea gaat hem steeds meer tegenstaan.


Julius, zijn collega en tevens beste vriend, moet lijdzaam toezien hoe Evan zich in toenemende mate afzondert en afglijdt naar een doelloos bestaan waarin hij elk sprankje hoop of optimisme moedwillig lijkt te willen uitroeien. De avond voorafgaand aan hun indiensttreding bij de prestigieuze Strop Ploeg zijn beide mannen getuige van een bizar ongeval. Het blijkt het begin van een reeks mysterieuze gebeurtenissen, en niet veel later, nadert Evans onvermijdelijk breekpunt.


Gerelateerd nieuws:


Deal met Futuro Uitgevers!

Uitgever gaat mijn debuut roman later dit jaar publiceren...


Groot nieuws! Futuro Uitgevers is een samenwerking met me aangegaan om mijn debuut roman op de markt te krijgen. Momenteel ben ik de laatste aanpassingen aan het doen, en daarna starten we een traject wat hopelijk binnen een paar maanden leidt tot publicatie van mijn boek. Spannend! 


Voltooiing is in zicht (nu echt)

Het duurt even, maar dan heb je ook wat...


Update 24 februari 2016:

Binnenkort groot nieuws over de ‘Stropploeg’, en hoe en wanneer mijn debuut op de markt gaat verschijnen!


Update 17 oktober 2015:

Het afronden van 'De Stropploeg' heeft me helaas meer tijd gekost dan ingecalculeerd. Dat krijg je als je voor je hobby een boek probeert te schrijven ;)

Echter, het begint nu toch echt serieuzere vormen aan te nemen! Ik verwacht, nee ik streef ernaar om voor de jaarwisseling het verbeteren van het boek (want in basis ligt het al klaar) af te ronden. Wordt vervolgd...


Eerder:

Een tijdje geleden hebben een aantal mensen zich aangemeld om het ruwe manuscript van mijn boek ‘De Stropploeg’ te proeflezen. Nu dat achter de rug is, is het eindelijk zover: De bekendmaking van wie in mijn ogen het meeste recht heeft op een eervolle vermelding en de bijbehorende beloning van 100 euro. En dat is ….*tromgeroffel*…. Onno Bruins ! Gefeliciteerd! Nagenoeg alle opmerkingen en aantekeningen die je stuurde zijn bruikbaar en zullen het verhaal absoluut ten goede komen. Bedankt! De knaken zijn onderweg.


Zoals ingecalculeerd was het af en toe best confronterend om de ongezouten mening van anderen te horen over iets waar je zo lang in je eentje aan gewerkt hebt (vooral van de mensen die ik persoonlijk ken). Daarnaast ook erg interessant om te zien hoe verschillend jullie interpretatie van het verhaal is, evenals het besef dat op papier lang niet alles even goed overkomt als je van tevoren bedacht hebt. Maar dat was ook de insteek. Ik ben doelbewust de confrontatie aangegaan. Het schrijven van dit boek is vanaf de eerste letter een gigantisch leerproces geweest en alle kritiek (maar ook de positieve feedback) helpt mij weer een flinke stap in de goede richting. Niet alleen om een betere ‘schrijver’ te worden, maar ook om te groeien als mens, hoe vaag dat misschien ook klinkt. Daarvoor ben ik alle proeflezers zeer erkentelijk.


Ondertussen ben ik bezig het manuscript van voren af aan door te werken aan de hand van alle bruikbare tips en opmerkingen. Dit zal nog wel de nodige tijd in beslag gaan nemen, zeker met een baby op komst en mijn regelmatige activiteiten als snarenplukker, maar ik heb gelukkig geen haast.


Meer nieuws over hoe en wanneer dit boek uitgebracht gaat worden volgt zodra alles af is. Tot dan zal ik jullie hier bij tijd en wijle blijven bestoken met mijn columns.